Aanleg bestrating Pomphuis Wierden

Bij het monumentale pompgebouw in wierden kregen wij de opdracht om de bestrating rond het pand aan te leggen. De uitdaging hier was dat het gebouw 2 meter lager staat dan de straat. Hiervoor hebben wij keermuren moeten aanleggen die de grond tegen houden. De afwatering was hier ook een uitdaging, dit hebben wij opgelost door het water actief weg te pompen met 2 dompel pompen.

Toen de muren voltooid waren en  het afwatersysteem afgerond was, konden wij beginnen met het grondwerk en de bestrating. Voor de bestrating is gekozen voor een combinatie van een antraciet  50x50cm beton tegel en gebakken waaltjes. De waaltjes zorgen er voor dat de bestrating aansluit bij het karakter van dit monumentale pand.

Om bij het pand te kunnen komen hebben wij verschillende trappen in de keermuren gemaakt. Deze trappen zij gemaakt van dezelfde antraciet betontegels en de wallblocks waar ook de muren mee opgetrokken zijn.

Daarna hebben wij de oprit naar het pand aangelegd. deze is gemaakt van gebakken waaltjes. Het parkeerterrein zelf bestaat uit halfverharding.
Tenslotte is de beplanting aangelegd.